Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Studiematerial

Här hittar ni arbetsmaterial för både elever och lärare. Materialet kan användas som förberedelse inför en museilektion eller för att knyta ihop era upplevelser efteråt. Det går såklart även bra att använda materialet helt på egen hand, i och utanför museet.

Liv i sjö

En praktisk handledning med beskrivningar av de djur du kan finna i sjöar och dammar. Ta med häftet Liv i sjö ut i fält eller använd det när ni kommit tillbaka och undersöker vad ni hittat. 

Studiematerialet kommer finnas här inom kort!

Liv i löv

Med hjälp av detta material kan du själv hålla lektionen Liv i löv. Gå utanför knuten, samla in  förna, sålla och sätt i gång att leta efter alla spännande kryp. I häftet får du reda på hur du ska gå tillväga och vad det är du hittar. 

Studiematerialet kommer finnas här inom kort!

En resa genom djurens fantastiska värld

Hämta studiematerialet En resa genom djurens fantastiska värld
(pdf-dokument 105 kB, öppnas i nytt fönster)

Uppgifter till er som går runt på egen hand

Hämta studiematerialet Frisyrjakten
(pdf-dokument 180,3 kB, öppnas i nytt fönster)

Hämta studiematerialet Hitta mig om du kan 
(pdf-dokument 352 kB, öppnas i nytt fönster)

Facit till studiematerialet

Till er som går runt på egen hand med klassen, för att få tillgång till facit, skicka ett mail till adress: pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se 

Senast uppdaterad: 2018-05-18 11:15