Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Studiematerial

Här hittar ni arbetsmaterial för både elever och lärare. Det finns studiematerial för olika åldrar och teman. Däggdjurssalen är stängd fram till sportlovet. Vi har därför tillfälligt tagit bort de studiematerial som behöver däggdjurssalen.

Liv i sjö

FÖRSKOLAN / GRUNDSKOLAN / GYMNASIET Ta med er håvar och utforska en sjö eller damm. I häftet hittar ni instruktioner till aktiviteten och beskrivningar av djuren ni kan hitta (Pdf-dokument 2MB).

Liv i löv

FORSKOLAN / GRUNDSKOLAN / GYMNASIET Marken myllrar av liv, genom att undersöka markens småkryp kan ni upptäcka daggmaskar, gråsuggor, tvestjärtar och många fler. I häftet finns instruktioner och beskrivningar (Pdf-dokument 1,8 MB).

Djurbingo

FÖRSKOLAN / GRUNDSKOLAN Upptäck djuren på museet med hjälp av vår färdiga bingobricka eller använd mallen för att skapa en egen bricka.

Upptäck djuren på museet

MELLANSTADIET Vill ni upptäcka museet på egen hand? Med hjälp av det här studiematerialet kommer eleverna att hitta djur från olika avdelningar på museet och ingen riskerar missa något viktigt (Pdf-dokument 199 kB).

Upptäck djuren på museet

LÅGSTADIET Vill ni upptäcka museet på egen hand? Med hjälp av det här studiematerialet kommer eleverna att hitta djur från olika avdelningar på museet och ingen riskerar missa något viktigt (Pdf-dokument 79 kB).

Den stora adjektivjakten

FÖRSKOLAN / LÅGSTADIET / MELLANSTADIET ”Adjektiven de oss lär, hurudana saker är!” I utställningarna finns djur som är stora, små, ulliga, burriga, roliga och taggiga. Använd museet för att befästa ordklassen adjektiv.

Arg som ett bi?

FÖRSKOLAN / LÅGSTADIET / MELLANSTADIET Arg som ett bi, hungrig som en varg eller stark som en björn. Det finns många ordspråk som handlar om djur. I studiematerialet finns tips på hur ni kan jobba med ordspråk.

Den stora bokstavsjakten

FÖRSKOLAN / LÅGSTADIET Vill ni göra en illustration av alfabetet med förskolegruppen eller klassen? Använd djuren på museet, kan ni hitta ett djur för varje bokstav?

Vad tycker du om studiematerialet?

Har du använt något av våra studiematerial? Då vill vi gärna veta vad du tyckte om det. Fyll i formuläret och berätta hur det var för er att använda det. Länk till formuläret >

Saknar du ett studiematerial?

Vi tar gärna emot era tips och önskemål på studiematerial som ni saknar. Fyll i formuläret med era idéer så ser vi vad vi kan göra för att förbättra vårt utbud av studiematerial. Länk till formuläret >

Senast uppdaterad: 2023-12-04 15:13