Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Museet kommer till er skola!

Bild på två ödlor samt text om erbjudandet

Tycker du att det är för långt att resa till Göteborg med dina elever? Ingen fara, museets pedagoger kan komma till er! Antingen besöker vi er på riktigt eller så gör vi det via livestreaming. Här kan du läsa om vårt utbud vårterminen 2021. Hör av er om ni har frågor.

Besök på er skola

Varje termin åker vi ut till kommuner som har extra lång resväg till Göteborg. Våren 2021 har turen gått till kommuner i Dalsland. Eftersom vi är hos er hela dagen är vi öppna för förslag. Vi gör till exempel gärna en kombination av nedanstående aktiviteter och träffar så många av skolans klasser som möjligt.

Liv i löv eller Liv i vatten (utomhus)
Har du tänkt på hur mycket liv det finns under dina fötter? Det är ett myller av spindlar, maskar, insekter och andra smådjur som knappt syns med blotta ögat. Vår fascination över dessa djur vill vi gärna sprida till era elever genom att komma på besök till er skola. Tillsammans samlar vi småkryp i en skogsdunge nära skolan. Vi använder bestämningsduk för att lära oss vad djuren kallas och diskuterar deras roll i ekosystemet. Har ni vatten i närheten av skolan kan vi göra samma koncept där.

Upptäck Naturhistoriska museet (utomhus – vi har med ett stort tält)
Vi kommer att visa och berätta för eleverna vad Naturhistoriska museer är, varför de finns och vad man kan göra där. För att väcka elevernas intresse och för att konkretisera kommer vi att ha med oss monterade djur och material som vi vet lockar och fascinerar. Det kan till exempel vara hajkäkar, valtänder och rävpälsar. Dessutom vill vi visa upp lite av mångfalden i naturen.

Datum att välja mellan: 25 och 26 maj
Pris: 2000 kr per dag (minst tre klasser)
Boka: Skriv ett mail till pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2020-05-29 10:34