Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Museet kommer till er skola!

Illustration med text och en rund bild på ödlor

Tycker du att det är för långt att resa till Göteborg med dina elever? Ingen fara, museets pedagoger kan komma till er! Antingen besöker vi er på riktigt eller så gör vi det via livestreaming. Här kan du läsa om vårt utbud 2020. Hör av er om ni har frågor.

Livestreamad lektion

Följande lektioner gör vi via livestreaming under hösten 2020. Gäller hela Västra Götalandsregionen.

En giraff, en elefant och en noshörning
På Naturhistoriska museet har vi djur från världens alla hörn. Vill du tillsammans med din klass upptäcka några av dem? Då är det här något för er! Samla klassen och ring upp oss på ett videosamtal så visar och berättar om några av museets alla djur. Det kan till exempel handla om elefantens anpassningar till varmt klimat eller tjuvjakt på noshörningar. Tillsammans med dig som lärare har vi i förväg bestämt vilka djur det blir. Videosamtalet kan vi göra med Skype, Hangouts Meet eller Facetime. Har du annat önskemål kan vi försöka lösa det.

Total tid: 25-30 minuter
Datum & bokning: Boka En giraff, en elefant och en noshörning här >>
Pris: Kostnadsfritt 
Teknik: Läs mer om teknisk utrustning här >>

Grej of the Day
Samla klassen och ring upp oss på ett videosamtal och så kör vi ”20-frågor”. Vi har dolt ett av museets alla monterade djur och det är elevernas uppgift att lista ut vilket det är genom att ställa ja- och nej-frågor till oss. När de har gissat rätt visar vi såklart djuret och berättar lite kort om det. Vi har även tid att svara på några frågor. Vi har inspirerats av Micke Hermansson, grundare till Grej of the Day, och hans koncept med mikrolektioner.

Total tid: 10 - 15 minuter
Datum & bokning: Boka Grej of the day här >>
Pris: Kostnadsfritt
Teknik: Läs mer om teknisk utrustning här >>

Besök på er skola

Varje termin åker vi ut till kommuner som har extra lång resväg till Göteborg. Hösten 2020 har turen gått till kommuner i nordöstra Skaraborg. Följande lektioner gör vi genom att komma till er. 

Liv i löv eller Liv i vatten (utomhus)
Har du tänkt på hur mycket liv det finns under dina fötter? Det är ett myller av spindlar, maskar, insekter och andra smådjur som knappt syns med blotta ögat. Vår fascination över dessa djur vill vi gärna sprida till era elever genom att komma på besök till er skola. Tillsammans samlar vi småkryp i en skogsdunge nära skolan. Vi använder bestämningsduk för att lära oss vad djuren kallas och diskuterar deras roll i ekosystemet. Har ni vatten i närheten av skolan kan vi göra samma koncept där.

Upptäck Naturhistoriska museet (inomhus)
Vi kommer att visa och berätta för eleverna vad Naturhistoriska museer är, varför de finns och vad man kan göra där. För att väcka elevernas intresse och för att konkretisera kommer vi att ha med oss monterade djur och material som vi vet lockar och fascinerar. Det kan till exempel vara hajkäkar, valtänder och rävpälsar. Dessutom vill vi visa upp lite av mångfalden i naturen.

Total tid per klass: Cirka 45 minuter
Datum: 6-7 oktober
Pris: 350 kr per klass (minst tre klasser) + 700 kr i resekostnad för museets pedagoger
Boka: Skriv ett mail till pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se

 

Senast uppdaterad: 2020-11-05 15:57