Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Museets pedagoger kommer till er skola

Bild på flygande gäss

Tycker du att det är för långt att resa till Göteborg med dina elever? Vad bra att museets pedagoger kan komma till er! Antingen besöker vi er på riktigt eller så gör vi det digitalt via livestreaming.

Vi passar gärna på och träffar så många klasser som möjligt när vi ändå är ute och åker. Eftersom vi är hos er hela dagen är vi öppna för förslag. Vi kan till exempel göra en kombination av nedanstående aktiviteter. Bor ni två timmars bilresa eller mer från Göteborg så samordna er gärna med en annan skola så hittar vi någon stans att bo och utnyttjar resan maximalt. Hör av er om ni har frågor.

Jobba som forskare!

Hur gör biologer och forskare när de undersöker den biologiska mångfalden? I en skogsdunge intill skolan får eleverna lära sig just det. Vi använder sållar för att fånga in småkryp bland löven på marken och luppar och bestämningsnyckel för att sortera, gruppera och artbestämma fynden. Vi kommer hitta insekter, spindlar och andra smådjur. Men vad är det för djur och vad gör de egentligen hela dagarna? Spelar de någon roll för oss människor? Vi berättar om deras viktiga roller i ekosystemet. Detta är en lektion med mycket upptäckarglädje och vi anpassar nivån till alla åldrar. Har ni vatten i närheten av skolan kan vi göra samma koncept där.

Minimuseum

Vi kan också ha med oss ett stort tält som vi kallar Minimuseum. Där ställer vi ut föremål från museet och eleverna får upptäcka och lära sig mer om olika samband i naturen. Pedagogen visar t.ex. skelett, tänder och spillning som eleverna får undersöka.

Målgrupp: Grundskolan. Vi anpassar oss efter grupp och ålder.
Pris: 2000 kr per dag
Boka:
 Skriv ett mail till pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se

Livestreamade lektioner

Dessa lektioner gör vi inifrån museet. De fungerar som ett Teams-möte. Vi står med kamera i ena änden och ni sitter i ert klassrum i andra och pratar med varandra. Vi växlar mellan att berätta om vad vi visar på museet och att svara på era frågor. I stort sett lika interaktivt som en vanlig lektion på museet. 

Senast uppdaterad: 2021-12-17 16:11