Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Låna en museilåda

Låna hem en bit av museet! Undersök en snöflinga. Gå på spårjakt eller njut av vackra fågelägg. Museilådorna är fyllda med pedagogiskt material, information, lärarhandledning och förslag på roliga experiment och övningar. Det är kostnadsfritt att låna dem.

Om våra museilådor

Museilådorna är indelade i olika teman och lånas ut till skolor och barnverksamhet. De flesta lådorna innehåller ett häfte med information och förslag på enkla experiment och övningar, lärarhandledning och pedagogiskt material. Lådornas innehåll kan anpassas till undervisningen och passar därför alla åldrar.

Boka en museilåda

Boka en museilåda här > 

Avhämtning och återlämning
Lådan bokas i fasta block på 2,5 veckor. Den hämtas tisdagar och lämnas tillbaka fredagar under ordinarie öppettider. Ni ansvarar själva för transporten till och från museet. I samband med ert bekräftelsemail kommer ni att få exakt datum för låneperioden. 

Pris
Det är gratis att låna en museilåda. Lådor som inte hämtas, avbokas mindre än en vecka innan lånetidens början eller lämnas in för sent debiteras med 300 kronor.

Frågor
Vid frågor kring lådornas pedagogiska innehåll, kontakta museets pedagoger. telefon: 0700 82 59 74 epost: pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se 

Vinterlådan

Fånga snöflingor, bygg en fågelmatare och spana in livet på vintern på andra sätt.

Kroppenlådan

Varför måste vi prutta och vad är gåshud? Lär känna våra fantastiska kroppar lite bättre.

Ekorrlådan

Vad äter ekorren, hur håller den balansen och vad gör den på vintern? Svaren finns i ekorrlådan.

Fågellådan

Lär dig mer om fåglarnas underbara värld i den här lådan.

Varglådan

Lär dig mer om vargen. Få djur spelar så stor roll i sagor, berättelser och myter.

Senast uppdaterad: 2023-08-16 10:48