Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Skolbesök utan lektion

Bild på spökkrabba med texten skolbesök utan lektion

Är ni en skolklass som vill besöka museet på egen hand utan att boka en lektion? Välkomna till oss under ordinarie öppettider. Det är gratis, men meddela ert besök i receptionen vid ankomst. OBS! Från och med 20 november är Däggdjurssalen stängd för ombyggnad. Mer info nedan.

Äta medhavd mat

Vill ni äta medhavd mat är ni välkomna att sitta i vårt matsäcksrum som ni hittar på entréplan. Vi har 32 sittplatser, men kan inte garantera plats. Om vädret tillåter kan ni även äta er matsäck utomhus. Det finns flera bänkar och bord på grönytan nedanför museet. 

Trivselregler 

Vi ser gärna att ni tar del av våra trivselregler för ett så trevligt besök som möjligt. Läs våra trivselregler här > Har du frågor är du välkommen att kontakta museet. 

Studiematerial

Vill ni ha uppgifter när ni går runt med klassen? Kolla in vårt studiematerial på olika teman och för olika årskurser. Ta del av studiematerialet här >

Tips på studiematerial!
Vi har ett nytt studiematerial om nyckelarter vi gärna vill tipsa er om. Ni hittar det här > 

Vi tar tacksamt emot era synpunkter på studiematerialet för att kunna utveckla det tillsammans med er. Fyll gärna i en utvärdering av studiematerialet här >

Däggdjurssalen stängd från 20 november

Från den 20 november och resten av terminen bygger vi om i Däggdjurssalen. Vi genomför ljudförbättringar så att akustiken ska bli bättre. Under tiden arbetet pågår är däggdjurssalen stängd och ni kommer inte att kunna se elefanten och de andra djuren i salen. Museilektioner kommer inte heller kunna hållas i däggdjurssalen under den perioden. Tidvis kommer även andra delar av museet att påverkas av ljud och transporter av material. 

 

Senast uppdaterad: 2023-08-10 11:45