Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Trivselregler

Vi på Göteborgs naturhistoriska museum vill att museet ska vara en plats för upptäckarglädje och livslångt lärande. För att besöket ska bli trevligt för alla vill vi att ni följer våra trivselregler.

Tassa försiktigt

Vi är stolta över våra vackra gamla glasmontrar. Det vore väldigt synd om någon kraschade in i en och gjorde sig illa, därför är det inte tillåtet att springa i museet. 

Använd lilla rösten

Våra monterade djur springer ju inte och gömmer sig om man skriker, men museet har många besökare. Är man för högljudd blir ljudvolymen otrevlig för alla

Håll ihop

Vi är måna om er säkerhet, därför är det viktigt att grupper som besöker museet håller ihop. Vid till exempel ett brandlarm behöver vi veta var alla finns. 

Mata inte djuren

Vi vill hålla våra utrymmen fräscha och utställningarna och butiken fria från kladd, ät och drick därför endast i kaféet eller i utrymmet för medhavd matsäck.

För säkerhets skull

Vid händelse av brandlarm följer alla elever sin lärare mot utgången i entrén. Vid en nödsituation går man mot närmaste nödutgång. Vid utrymning går man direkt ut, ytterkläder och annat lämnas i garderoben. Återsamlingsplats är parkeringen ovanför entrén. Museets personal utrymmer utställningsutrymmena för att vara säkra på att alla tagit sig ut. För att utrymningen vid en eventuell nödsituation ska gå snabbt och smidigt ber vi er behålla skorna på under besöket.

Respektera öppettiderna

Butiken och kaféet öppnar klockan 11.00. Besöker du museet innan dess är det förbjudet att vistas i butiken. De elever som vill handla efter klockan 11.00 får besöka kaféet och butiken i sällskap av vuxen.

Hjälp oss att tänka på miljön

På museet försöker vi bidra till en hållbar utveckling bland annat genom att servera närproducerad och ekologisk mat i kaféet. Fundera gärna över hur du kan miljöanpassa din medhavda matsäck!

Till läraren

Som lärare är du ansvarig för dina elever under hela besöket. Det här innebär till exempel att du är skyldig att informera eleverna om våra trivselregler. Vill du samla dina elever för en genomgång, för inlämning av uppgifter eller annat vill vi inte att du gör detta i museets kafé. Använd i stället matsäcksrummet.

Vi önskar er ett trevligt och lärorikt besök på Göteborgs naturhistoriska museum!

 

Senast uppdaterad: 2023-08-23 13:36