Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Museets pedagoger

Museilektionerna hålls av våra tre erfarna pedagoger som alla har en lärarutbildning i biologi. Pedagogerna använder museets experter och den senaste forskningen för att göra intressanta och innehållsrika lektioner för skolans alla stadier; förskola, grundskola, gymnasiet, folkhögskola och SFI. Lektionerna är utformade efter läroplaner och vi använder museets föremål som eleverna för se och känna på.

Maria Carlson

Intresset för naturen har varit stort i hela mitt liv. Jag började redan som liten att utforska de värmländska skogarna tillsammans med min familj. Idag har jag fått privilegiet att vara museipedagog på Göteborgs naturhistoriska museum och här kunna fortsätta mitt utforskande. Att undervisa är det bästa jag vet! Jag har nu chansen att, med museets samlingar, visa barn, unga och vuxna allt det fascinerande med biologin. Hur kommer det sig till exempel att sengångaren är så långsam och att havsödlan nyser så ofta? 

Favoritdjur: Får man svara alla? Alla djur är ju så fantastiska på sitt sätt!

Favoritämnen: Hållbar utveckling, biologisk mångfald och många fler!

Ola Brusehed

Att förstå hur vi människor fungerar, både som individer och tillsammans med andra djur och växter tycker jag är otroligt fascinerande. Hur mycket vi människor än kan hitta på, så överträffas det nästan alltid av det som redan finns att upptäcka i vår omvärld. Ger vi oss bara tid att titta efter tillräckligt noga går det att hitta otroligt spännande livsformer nästan var som helst. 

Jag är kemist och gymnasielärare i kemi och biologi och har arbetat både som lärare och med biomedicinsk forskning. Här på naturhistoriska museet kan jag använda museets hela fantastiska samlingar till att lära mig själv och andra hur livet fungerar. 

Favoritdjur: Parasiter måste jag lära mig mer om. De är otroligt spännande. 

Favoritämnen: Ekologi. Hur hänger saker och ting ihop, egentligen?

Lotta Backman

Det bor en liten miljömupp i mig som har styrt mig genom livet. Tillsammans har vi rest genom hotade flygekorrskogar, stått med näsan i utterbajs och byggt vargstängsel. Det var också världsförbättraren i mig fick mig att välja biologin och läraryrket. Att undervisa är det roligaste jag vet och djur är fantastiska så vad kunde vara bättre än att jobba som pedagog på Göteborgs naturhistoriska museum?

Favoritdjur: Om jag ska välja ett favoritdjur så blir det strömstaren. En liten fågel som mitt i vintern dyker ner i iskalla bäckar, kommer upp, ruskar av sig och ser ut som om det var det roligaste den någonsin gjort. En sån inställning vill jag ha till livet, det mesta är kul om man bara vågar pröva! 

Favoritämnen: Marina däggdjur, biologisk mångfald och fåglar.

Senast uppdaterad: 2023-01-23 12:59