Webbplatsen använder antigen IE11 eller teknik som troligen inte stöds i din webbläsare.
Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en
modern webbläsare istället.
Ett rikt djurliv, värdefulla växter, naturmiljöer – alla är de viktiga beståndsdelar för den biologiska mångfalden. Vårt arbete handlar om att sätta människan och naturen i ett historiskt och ekologiskt sammanhang. Här gör vi nedslag i allt från unika, naturvetenskapliga typsamlingar till att ge första hjälpen i kampen mot mördarsniglar.
De ser ut som små sagoväsen eller undervattensfjärilar och trivs på den svenska västkusten. De har namn som rygghorningar, kottnudingar och stjärnkottnudingar.
Typsamlingen på Göteborgs naturhistoriska museum är minst sagt unik. En så kallad typ är ett referensmaterial som används i vetenskapliga sammanhang för forskare från hela världen.
Västsvenska flyttfåglar gör någonting många drömmer om – de lämnar Sverige under vinterhalvåret och bosätter sig på varmare breddgrader. Men varför ser det ut så? Välkommen på en luftburen odyssé från norr till söder och tillbaka igen.
Bensamlingen på Göteborgs naturhistoriska museum består av drygt 18 000 skelett och skelettdelar. I samlingen ingår samtliga grupper av ryggradsdjur från hela världen och ett unikt benlexikon.
i Sverige finns det 19 olika arter av fladdermöss. I Kenya finns det 128! Läs mer om en fascinerande fladdermusutställning med samarbete över kontinentgränser.
Ja, det kommer mer!
Vi publicerar löpande nya artiklar. Har du tips eller idéer om något du tycker att vi borde skriva om så hör gärna av dig till: kulturutveckling.kommunikation@vgregion.se