Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Inför skolbesöket

Härifrån når du såväl studiematerial som trivselregler. Du får även svar på hur du både bokar och avbokar en lektion samt hur du tar dig runt i museet på egen hand med klassen.

Bokad lektion

Har ni bokat lektion kommer en museipedagog och möter upp er vid receptionen strax innan. Observera att museet öppnar först kl.11.00. Ska ni ha en lektion innan museet har öppnat möter vi er vi vid huvudentrén ca 10 min innan.

På egen hand med klassen

Anmäl klassen i receptionen. Meddela hur många ni är, vilken skola ni kommer ifrån och vilken lärare som ansvarar för klassen. Tänk på att titta igenom våra trivselregler och delge eleverna för ett trevligare besök för alla.

Skolor som vill besöka museet på egen hand kan nu boka in sig utan att boka lektion för att vara säkra på att få komma in.

Vem: Bokningar kan göras av skolor, förskolor, fritids och vuxenutbildning.
När: Vi erbjuder två tillfällen/dag (tisdag-fredag) kl. 11-12.45 och 13.15-15.

Bokningen måste göras minst 5 arbetsdagar innan det önskade besöket.

Hur: Kontakta bokningsansvarig catharina.kisch@vgregion.se. Inga bokningar tas emot på telefon.

För snabbare hantering, skriv redan från början med:

  • vilken dag och tid ni önskar komma (gärna tre alternativ om ert förstaval redan är upptaget)
  • skola och årskurs
  • antal elever och lärare
  • mobilnummer till lärare

Matsäcksrum

Vårt matsäcksrum är öppet för allmänhet samt skolklasser som bokat besök eller lektion men vi kan inte garantera plats. Vi har glesat ut borden för att ge alla en tryggare vistelse. Det finns 32 sittplatser. Om vädret tillåter önskar vi att ni äter er matsäck utomhus. Det finns flera bänkar och bord på grönytan nedanför museet.

Fikapaket för skolresor

Är ni på skolresa och intresserade av lunch- eller fikapaket från kaféet? Ring eller maila så hittar vi på något som passar er. Caroline telefon: 070-747 78 87 epost: caroline@utsoktmat.se

Tillgänglighet

Museet kan vara en ovan miljö för förstagångsbesökaren. I våra förberedelsehäften för både elever och lärare hittar ni information om oss.

Läs förberedlsehäftet för elever (pdf-dokument 4,1 MB, öppnas i nytt fönster)
Läs förberedlsehäftet för lärare (pdf-dokument 4,1 MB, öppnas i nytt fönster)

Trivsel

Vi på Göteborgs Naturhistoriska Museum vill att museet ska vara en plats för upptäckarglädje och livslångt lärande. För att besöket ska bli trevligt för alla vill vi att ni följer våra trivselregler. Läs trivselreglerna här

Studiematerial

Här på vår hemsida finns studiematerial att hämta för olika lektionsteman. Studiematerialet är fritt att ladda hem och använda. Innehållet vänder sig till olika åldrar och kan med fördel användas som förberedelse eller uppföljning till våra museilektioner. Men det går naturligtvis även utmärkt att ta del av det även om ni inte besökt oss på museet. Till Studiematerial

Avbokning av lektion

Skulle ni behöva avboka en lektion görs det senast en vecka innan. Avbokning sker endast via mail till pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se. Ej avbokad lektion debiteras med 500 kr. Avgiften för ej avbokad lektion faktureras.

Kostnad och bidrag

Priset för våra lektioner är:
45 minuters lektion: 350 kr. 
80 minuters lektion: 600 kr. 

Tidigare har Kulturförvaltningen i Göteborgs stad stått för delar av lektionskostnaden, men det stödet har nu upphört.

Alla lektioner är 45 minuter, förutom dessa:

Den hungrige igelkotten (30 min)
Liv i löv (80 min)
Liv i vatten (80 min)
Liv i hav (80 min)

Skolklasser kan ansöka om resebidrag för ett besök på museet. Omkostnader för t.ex. resa, boende med mera kan ersättas.
Läs mer om omkostnadsstödet här. [Arrangörsstödet]

 

 

Senast uppdaterad: 2017-06-14 16:16