Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Rapportera in vad du ser i naturen under sommaren

Bild på kikare och uppslagen fälthandbok

Vad du ser för djurarter i sommar kan ha betydelse för framtida forskning och naturvårdsarbete! Genom att rapportera in dina observationer och fynd på Artportalen blir dina uppgifter användbara. Läs mer om hur du gör här.

Om Artportalen

Artportalen är en webbplats som består av miljontals fynduppgifter - uppbyggd av folkets observationer i naturen. Här kan du söka efter och rapportera fynd av djur, växter och svampar i Sverige. Det gör den till en värdefull kunskapsbank som används av både forskare och tjänstemän som arbetar med naturvård.

Du behöver inte ha ett konto för att se vad som finns inrapporterat. Du kan till exempel göra en sökning i det område där du bor och få en karta över alla fynd. Kanske hittar du en lokal för någon rar växt som du gärna vill se. Eller så kan du bläddra bland alla bilder och äntligen få ett namn på den fjäril som du har sett så många gånger i sommar.

Rapportera in

Vem som helst kan söka efter och rapportera in sina fynd i Artportalen. Det enda du behöver göra är att skapa ett konto på Artportalen och följa instruktionerna under fliken ”Rapportera”. Är du osäker på din egen artbestämning kan du rapportera med en bild och få hjälp med bestämningen av någon annan. 

Här kan du börja rapportera in >>

  

 

Senast uppdaterad: 2019-07-11 16:01