Webbplatsen använder antigen IE11 eller teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Skip to main content

Workshop: Skapa ditt eget brädspel

Bild på spelskaparna Mattias Dristig och Albin Wågnert

Lördag 26 oktober kl. 12.00-15.00 / Läs mer >

Om aktiviteten

Välkommen på en kreativ workshop med de båda spelskaparna Mattias Dristig och Albin Wågnert. Målet med dagen är för deltagare att få prova på att ta fram ett eget brädspel. Temat för workshopen är skog och allt vad det innehåller, från mytiska väsen till fågelkvitter. Till hjälp under dagen finns även museets biolog Magnus Gelang, som gärna svarar på frågor kring djur och natur.

 

Arbetsmaterialet består av en blank spelkartong med blandade spelpjäser, tomma spelkort, tärningar och annat som deltagarna arbetar två och två med för att skapa ett brädspel tillsammans. På ett lekfullt sätt får man fundera ut vad spelet ska handla om, komma på egna regler och sedan testa om dessa fungerar. I upplägget ingår alltid även ett inspirationspass där spelskaparna Mattias och Albin berättar om spelmekanik och visar upp egna framtagna spelprototyper.   

 

Albin Wågnert är hemmahörande i Götene, är utbildad designmodellör samt har en bakgrund som slöjdlärare och assistent för barn med särskilda behov. Förutom att driva företaget Gameprototyper.com som hjälper brädspelsutvecklare att trycka upp sina prototyper är Albin även ordförande i juryn för SM i Brädspelsdesign som går av stapeln på CalCon varje år. Exempel på brädspel som Albin har gjort är: Generals of Alexander, Storm of Conflicts och Finns i Djungeln.

 

Mattias Dristig kommer från Göteborg och är utbildad både till fritidsledare och kulturprojektledare samt har en bred bakgrund som pedagog, föreståndare för eftermiddagshem, arrangör och regional samordnare för skolfrågor samt barns och ungas rätt till inflytande över kulturfrågor. Förutom att driva det kreativa företaget Vildhallon är Mattias även initiativtagare till Spelutveckling Väst som är ett nätverk för bräd- och rollspelsutvecklare i Västra Götaland och Halland. Exempel på brädspel som Mattias har gjort är: DinoFajten, NätTrollz! och Bakdûr.

 

Magnus Gelang är en av museets intendenter och biologer. Magnus har en gedigen kunskap om naturen och des ekosystem. Han är dessutom expert på fladdermöss.

 

Praktisk information

Föranmälan: Boka din plats via Regionkalendern. Begränsat antal platser. 
Kostnad: Gratis. Museet har fri entré för barn och unga under 20 år. Läs mer om museets entréavgifter här >> 
Målgrupp: Passar från 10 år. Ingen övre åldersgräns.  
Plats: Biblioteket på plan 4 

Workshopen är en del av programverksamheten kopplad till utställningen Woodlands. Läs mer om Woodlands här >>


Senast uppdaterad: 2024-10-21 19:34