Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Metal Power – En utställning om smycken och snacks

Tre föremål, ett i metall och två i sten

Utställningsperiod 3 maj - 3 november / Läs mer >

För fjärde året i rad gör vi en utställning tillsammans med elever runt om i Västra Götalandsregionen. Årets tema var att skapa smycken i metall. Slöjdlärare har tillsammans med sina elever jobbat med hantverkstekniker, materialegenskaper och kombinationer av olika material. Utifrån det har eleverna skapat sina egna smycken som finns att se i utställningen Metal Power. Eleverna fick gärna ta inspiration från olika slöjdtraditioner och jobba med uttryck och identitet. Även utställningens namn kommer från eleverna själva.  

Vilka metaller har vi i kroppen?

Startskottet för elevernas arbetsprocess var en lektion om metaller tillsammans med museets pedagoger. En lektion som tog upp frågorna; varifrån kommer aluminiumet som vi använder till en läskburk? Varför är det så viktigt att återvinna burken? Vilka metaller har vi i kroppen? Och hur får vi i oss dem? När du besöker utställningen får du svar på dessa frågor, samtidigt som du får ta del av elevernas fina smycken.

Välkommen!

Tack till medverkande skolor:
Kunskapsskolan åk 9, Borås
Melleruds anpassade grundskola åk 5-9, Mellerud
Montessori Floda Säteri åk 9, Lerum
Nya Centralskolan åk 8, Grästorp
Sandarnaskolan åk 5, Göteborg
Sannaskolan åk 9, Göteborg
Örelundskolan åk 5-6, Bollebygd
 

Senast uppdaterad: 2024-04-29 14:05