Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

4. Malmska Valen / Göteborgs naturhistoriska museum / Vegagatan

August Wilhelm Malm. Allt, allt har jag således satt på spel i och för denna så kallade Jätte-Hval. Allt har gått på min risk. Men nu, tack vare Försynen! ser jag mig ock framme vid det i sanning stora målet. Segern är min.

Ta dig till Göteborgs naturhistoriska museums baksida och Vegagatan, leta upp startplatsen med hjälp av videons första bild och starta videowalken i din telefon. Följ sedan instruktionerna du får i dina hörlurar. Längs vägen iscensätts flera konstverk; dans, musik, film, ljudverk och textbaserad monolog. Den konstnärliga blicken faller på detaljer som aktiverar vårt gemensamma minne av myter, symboler och berättelser. Bilder och ljud som skapar samhörighet och ger oss redskap att se oss själva som människor, en varelse, i förhållande till valen.

Curatorer/produktion: Petra Johansson/Neta Norrmo/Sarah Schmidt
Manus och monolog, AW Malm: Henrik Holmberg
Fotograf: Sara Svärdsén
Ljudproduktion: Jesper Norda
On Line: CloudBerry Post
Logga: Jonas Benjaminsson/Hoy
Arkivfilm: SVT

Med stöd från: Västra Götalandsregionen, Göteborgs Stad Kultur, Göteborgs stadsmuseum (bildrättigheter) och Göteborgs naturhistoriska museum.

Senast uppdaterad: 2023-03-13 17:39