Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Mullward Grusnos

Mullward Grusnos är en liten mullvad som rymde ur magasinen någon gång under december 2018. Vi har ännu inte lyckats fånga in Mullward som har fortsatt ställa till med olika hyss. Här hittar du de äventyr han hittills har varit med om.

Del 1: Dance of the sugar plum mole

En mullvad har rymt ur magasinet på Göteborgs naturhistoriska museum. Han har letat hela natten i museets korridorer efter sin tomteluva som han hade tänkt ha på sig under marknadsdagarna. Kommer han att hitta den?

Del 2: Mullvadsmarodören

Det händer märkliga saker här på museet. Ljusskygga varelser som aldrig borde ha släppts ut från arkiven härjar nu fritt i de långa korridorerna. Vad har mullvaden nu ställt till med?

Del 3: Mullvadsdejten

Idag är det fettisdagen och det verkar som om mullvaden under sina senaste eskapader med vårt vårprogram även träffade kärleken i form av en datormus. Idag hittade vi dem i vårt nya café, tätt omslingrade vid varsin semla i mullvadsstorlek och med utsikt över Slottsskogen.

Del 4: A mole has no name...

Mullvaden har tydligen anordnat en romantisk sommarpicknick för sin älskade datamus. Men vad heter egentligen mullvaden?

Del 5: Mullwards pumpa

I morse hittade museets personal en Halloween-lykta på Göteborgs naturhistoriska museum och ganska snart insåg de att mullvaden varit framme igen.

Del 6: Mullward och ockultismen

Ockulta aktiviteter förekommer på museet! I museets bibliotek har Mullward hittat sällsamma skrifter i uråldriga böcker, skrifter som beskriver en ritual för hur man väcker döda ting till liv...

Del 8: Mullward rockar sockorna

Mullward har många olika vänner, med både fjädrar, päls och fjäll. Och sockor är roligt att leka med, man kan sätta dem på huvudet, använda dem som sovsäck om man är väldigt liten, eller bara gömma dem i sin koja.

Mullwards julpyssel

En morgon fattades det frukt i personalens fruktkorg. Det visade sig att Mullward Grusnos varit framme med tassarna för att pyssla ihop en julklapp till den nu levande datormusen.

Del 15: Mullwards porträtt

Iklädd ett dyrbart halsband poserar Mullward för att få sitt porträtt målat. Nu kan du träffa honom i det nya barnspåret på Göteborgs naturhistoriska museum!

Del 16: Jubileumsmullvaden

Den 8 juli 2023 firade museet 100 år i Slottsskogen med bland annat ett djurodisco. Mullward var inte sen att hjälpa till genom att trolla fram partyhattar åt sina vänner för att förbereda dem för den stora dagen.

Senast uppdaterad: 2023-07-10 16:16