Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Mullward Grusnos

Mullward Grusnos är en liten mullvad som rymde ur vårt magasin någon gång under december 2018. Vi har ännu inte lyckats fånga in honom och han har fortsatt ställa till med olika hyss. Om du ser honom vid ditt besök får du gärna rapportera om detta till vår personal. Här hittar du alla de äventyr han hittills har varit med om.

En mullvad har rymt ur magasinet på Göteborgs naturhistoriska museum. Han har letat hela natten i museets korridorer efter sin tomteluva som han hade tänkt ha på sig under marknadsdagarna. Kommer han att hitta den?
Det händer märkliga saker här på museet. Ljusskygga varelser som aldrig borde ha släppts ut från arkiven härjar nu fritt i de långa korridorerna. Vad har mullvaden nu ställt till med?
Idag är det fettisdagen och det verkar som om mullvaden under sina senaste eskapader med vårt vårprogram även träffade kärleken i form av en datormus. Idag hittade vi dem i vårt nya café, tätt omslingrade vid varsin semla i mullvadsstorlek och med utsikt över Slottsskogen.
Mullvaden har tydligen anordnat en romantisk sommarpicknick för sin älskade datamus. Men vad heter egentligen mullvaden?
I morse hittade museets personal en Halloween-lykta på Göteborgs naturhistoriska museum och ganska snart insåg de att mullvaden varit framme igen.
Ockulta aktiviteter förekommer på museet! I museets bibliotek har Mullward hittat sällsamma skrifter i uråldriga böcker, skrifter som beskriver en ritual för hur man väcker döda ting till liv...
Mullward har många olika vänner, med både fjädrar, päls och fjäll. Och sockor är roligt att leka med, man kan sätta dem på huvudet, använda dem som sovsäck om man är väldigt liten, eller bara gömma dem i sin koja.
Senast uppdaterad: 2020-11-02 10:22