Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Almprojektet - en slöjdig räddningsaktion

Almprojektet - en slöjdig räddningsaktion är en vandringsutställning producerad av Täljskapet, ett nätverk av elever från Sätergläntan, Institutet för slöjd och hantverk.

En frisk alm kan bli omkring 500 år gammal, en almen har blivit ovanligare i både Sverige och övriga Europa sedan 1970-talet på grund av almsjukan.

Täljskapet såg en möjlighet att ta tillvara virket från sjuka almar och använda det som material för sitt slöjdande. I utställningen ser vi slöjdobjekt gjorda av alm samt läser om virkets egenskaper, trädets kulturhistoria och plats i ekosystemet.

Utställningstexterna är utarbetade i samarbete med Skogsstyrelsen och Länsstyrelsen Gotland. Utställningen visades på Göteborgs naturhistoriska museum 11 november 2021 - 16 januari 2022.Senast uppdaterad: 2022-01-24 15:31