Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Guidad visning: Med öga på naturen – Fåglar, fossiler och fotografier

Svartvitt fotografi av fågelunge (Mosnäppa) i hand

Lördag 19 augusti kl. 13.00-13.45 / Läs mer >

Om eventet

Sedan mitten på 1800-talet har kameran varit ett viktigt redskap i mötet med naturen, både för den naturvetenskapliga forskningen och för amatörens passionerade undersökningar av växter, djur och geologi. Utställningen Med öga på naturen – fåglar, fossiler och fotografier speglar några av fotografiets många olika roller i mötet med naturen och sätter även det historiska materialet i dialog med samtida fotografier från Hasselbladstiftelsens samling och stipendieverksamhet.

Utvalda lördagar under utställningsperioden håller vi guidade visningar av utställningen Med öga på naturen – fåglar, fossiler och fotografier för intresserade besökare! Våra kunniga pedagoger guidar er runt i utställningen och berättar om centrala teman, beröringspunkter och verk.

Praktisk information

Visningarna är gratis och hålls på svenska.
Samling i utställningen, ingen föranmälan krävs. Begränsat antal platser.

Följande lördagar hålls visningarna: 5/8, 19/8, 9/9, 7/10, 4/11, 2/12, 6/1.

Bild: Mosnäppa, 1932 av Per Olof Swanberg
© Göteborgs naturhistoriska museum

En del av jubileet

År 2023 är det 100 år sedan Göteborgs naturhistoriska museum öppnade dörrarna för besökare i den nya byggnaden i Slottsskogen. Det vill vi fira tillsammans med er under året. Välkommen att ta del av utställningar, jubileumsprogram, berättelser och mycket mer.

Senast uppdaterad: 2023-07-12 09:34