Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Magasinsvisningar

Lördag 20 april kl. 12.00, 13.00 & 14.00 / Läs mer >

Om visningen

Följ med museets intendenter på en visning bakom kulisserna. Ni får se det omfattande material som finns i magasinen och som används av forskare världen över. Stora delar av materialet har samlats in under de 100 år museet har funnits i Slottsskogen, men det finns också material som är betydligt äldre och härstammar från samlingar som låg till grund för att museet grundades 1833. Intendenterna som visar dig runt arbetar med att ta hand om samlingarna och svarar gärna på dina frågor. Visningen passar från 12 års ålder. Barn är välkomna – i vuxet sällskap. 

Praktisk info

Anmälan: Ingen föranmälan krävs men varje visning har ett begränsat antal platser. Anmäl dig i receptionen när du kommer till museet.
Tid: Visningarna börjar 12.00, 13.00 och 14.00 och varje visning tar cirka en halvtimme.
Kostnad: Visningen är gratis. Vill du fortsätta utforska museet efter visningen behöver du betala entréavgift. Fri entré för barn och unga under 20 år. Läs mer om entréavgifter här >>
Tillgänglighet: Visningen är i vissa fall svårtillgänglig på grund av trappor in till magasinen.  
Övrigt: Observera att det är film- och fotoförbud i samlingarna. 

Visningen är en del av Vetenskapsfestivalens program. Läs mer om Vetenskapsfestivalen här >>

 

Senast uppdaterad: 2024-03-26 11:21