Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Jubileumsparad: Valen går först!

Illustration av jubileumsparaden

Lördag 2 september kl. 14.00-16.00 / Läs mer >

Göteborgs 400 årsfirande fortsätter och september inleds med jubileumsparaden där modellen av Malmska valen går först tillsammans med den går Rockklubben och personal från museet.

Kom och titta på Jubileumsparaden genom staden. Festtåget avgår från Gustav Adolfs Torg, fortsätter längs Kungsportsavenyn och avslutas på Götaplatsen. En underhållande och inkluderande parad med göteborgare i alla åldrar samt representanter från olika områden i staden. Tillsammans hyllar vi Göteborgs olika milstolpar, landmärken och framtidsvisioner. Jubileumsparaden arrangeras av Göteborg & Co.

Läs mer om Jubileumsparaden här >>

En del av jubileet

År 2023 är det 100 år sedan Göteborgs naturhistoriska museum öppnade dörrarna för besökare i den nya byggnaden i Slottsskogen. Det vill vi fira tillsammans med er under året. Välkommen att ta del av utställningar, jubileumsprogram, berättelser och mycket mer.

 

Senast uppdaterad: 2023-08-28 11:01