Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Västerhavsveckan: Filmvisning - Bohuskust, ett vresigt paradis

Vy med dramatiska skummande vågor som slår in över klippor

Onsdag 9 augusti kl. 13.00-14.45 / Läs mer >

Om eventet

Bohuskust - ett vresigt paradis är en naturdokumentär av Svante Lysén, som söker Bohuskustens själ under fyra årstider. Filmen tar med tittaren på en kajakpaddlares personliga färder och upplevelser i det unika kustlandskapet.

Fokus är djur och natur, men det blir även historiska nedslag om de sillperioder och stenbrottsindustri som har präglat det karga kustlandskapet och vars spår fortfarande är tydliga. Möten med kräft- och hummerfiskare, forskare och andra som har naturen som arbetsfält ger en annan bild av kustlivet än den som semesterfirare möter under sommaren. Strandskräp och andra miljöhot är viktiga inslag. Filmen vill inspirera till egna upptäckter och ge kunskap om det rika landskapet.

”Bohuskust” är speciell i sin genre. Ambitionen är att skapa närvaro och äkta naturkänsla genom att dela de sinnesintryck som besökaren möter i kustlandskapet. Ingen musik är pålagd, istället får ljudintrycken från fåglar, hav, vind och vågskvalp ostört spela huvudrollen för att förstärka naturkänslan.

Praktisk information

Filmen visas i föreläsningssalen och är gratis. Ingen föranmälan. Filmen är ej textad.

Aktiviteten är en del av programmet för Västerhavsveckan 2023. Läs mer om Västerhavsveckan här >>

Senast uppdaterad: 2023-07-12 16:05