Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Stör, gärna!

Person med vinröd tröja håller i en stör

Lördag 5 augusti kl. 11.00-16.00 OBS! Eriksberg / Läs mer >

Om eventet

En gång var stören en vanlig fisk i Göta älv. Men det är över 100 år sedan det fiskades upp en stör här. Denna mystiska fisk, som ser ut som en urtida drake, är genomsnäll men mycket hotad, och i Sverige är den helt utrotad sen länge. Tack vare ett ambitiöst och spännande projekt kan denna relikt nu vara på väg tillbaka. Kom och hör om återintroduktionen av atlantstören.

Bakom projektet står Sveriges sportfiske och fiskevårdsförbund, Göteborgs naturhistoriska museum, Göteborgs universitet, Havs- och vattenmyndigheten, Artdatabanken samt Länsstyrelsen. Idag får du chansen att träffa flera av experterna inblandade i projektet. Du kan också svara på frågor i ett quiz och vinna fina priser. Du som gillar störprojektet kan anmäla ditt intresse för att inom en snar framtid adoptera en stör.

Praktisk information

Plats: OBS! Aktiviteten är en del av Västerhavsveckans invigning som äger rum på Eriksberg. Välkommen till Göteborgs naturhistoriska museums tält. Läs mer om invigningen av Västerhavsveckan 2023 här >>

Aktiviteten arrangeras av Göteborgs naturhistoriska museum och Sportfiskarna. Aktiviteten är en del av programmet för Västerhavsveckan 2023. Läs mer om Västerhavsveckan här >>

Senast uppdaterad: 2023-08-01 15:28