Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Wokad knöltång med stark sås serverad med korvsnöre och havssallat

Fakta om råvarorna:

Knöltång är vanlig vid klipporna på västkusten. Knöltången kan skiljas från den lite segare blåstången på att blåsorna sitter mitt på stjälken, medan blåstången har dem i änden. Knöltången är lite mjällare och har en mild smak. Bäst är att ta de fina nya årsskotten som kommer på försommaren, de kan man ha direkt i en sallad. Det är bäst att plocka den med en sax, så man lämnar de äldre basala grenarna. En stor tuva kan bli hundraårig eller mer.

Korvsnöre är en brunalg som man finner på grunt vatten på vår och försommar. Den kan ätas direkt som den är, men skölj gärna av den först. Tänk också på att inte plocka alger i stillastående vatten eller där det rör sig mycket båtar. Då minskar du risken för att få i dig något onödigt.  

Recept:

Woka knöltången med olivolja, vitlök och lite chili. Toppa med en sydafrikansk Fynbos Lemon and chili sauce, om ni får tag i det. Servera allt som en sallad.

 

Senast uppdaterad: 2022-07-14 17:21