Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Människor på museet

Verksamheten på Göteborgs naturhistoriska museum är resultatet av många människors kunskap och engagemang. Här får du möta några av dem.

Barbara Landelius har jobbat nästan hela sitt yrkesliv på Göteborgs naturhistoriska museum och har massor av historier att berätta. I det här filmklippet berättar hon om kaskelotstjärten som finns ovanför entrén till museet.

Museerna gemensamma roll är att visa upp den biologiska mångfalden. Här spelar Göteborgs naturhistoriska museum en viktig roll. Göran Nilson är en av många som har jobbat nästan hela sitt liv på museet. Göran är expert på ormar och har disputerat på huggormars fortplantningsbiologi. I det här filmklippet visar han runt i ett magasin med ormar och förklarar hur museets samling fungerar som ett slags bibliotek för forskare.

Kristan Wollter är en av många som jobbat nästan hela sitt liv på museet. Här visar han några av sina favoriter i utställningarna.

Lotta Backman är pedagog på museet. Här berättar hon om hur man kan jobba med att lära barn samla in småkryp och artbestämma dem på samma sätt som forskare gör.

Amatörernas betydelse för samlingen av småkryp

Göran Andersson är en av många som arbetat nästan hela sitt yrkesliv på Göteborgs naturhistoriska museum, bland annat som museilektor och museichef. Sedan Göran pensionerade sig har han varit fortsatt engagerad i museet genom museets vänförening Göteborgs biologiska förening. Här berättar han om amatörernas betydelse för samlingen av småkryp. En stor del av museets alla småkryp består av privatsamlingar.

Senast uppdaterad: 2023-12-13 16:32