Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Filmworkshop om biologiskmångfald i stadsnära natur

Två ungdomar sitter på knä i högt gräs och filmar

I workshops arrangerade av museet och Miljögägarna/Safari Sverige blev deltagarna i Frölunda och Bergsjön först introducerade till biologisk mångfald kopplat till sitt närområde av en naturvårdsbiolog. Sedan fick de filma och klippa ihop en egen produktion. Här är resultatet, de tre kortfilmerna Mångfald runt hörnet, Mångfald i Frölunda och Bortglömda grannar.

Stillfilm på björkstammar med andra träslag i bakgrunden

Filmworkshop: Bortglömda grannar

I den här kortfilmen uppmärksammas vi på den biologiska mångfalden som finns i Frölunda, vad både levande och döda träd bidrar med till djuren. Filmarna ställer sig också frågan; har vi rätt att ta bort stadsnära natur bara för att det ska se fint ut?

Någon slags vedsvamp

Filmworkshop: Mångfald runt hörnet

Under en promenad i Frölunda blir vi guidade genom både en artfattig miljö och en mer mångfaldsrik. Vi får i den här kortfilmen se olika fåglar, insekter och träd.

En hög med ekollon liggandes på marken

Filmworkshop: Frölundas mångfald

I vilsamma klippbilder från Frölundas närnatur får vi se både gröna miljöer med ekorrar, fågelholkar, pollinatörer men förbi skymtar också bebyggda miljöer som bebos av oss människor.

Senast uppdaterad: 2023-06-28 12:59