Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Några frågor till museets programansvariga Renée Göthberg

Porträtt av Renée Göthberg

Fredag den 20 oktober 2023 medverkar Renée Göthberg, programansvarig på museet på TEDxGöteborg på Chalmers. Temat för dagen går under namnet ”Yesterday’s Tomorrow”. Vi ställde några frågor till Renée.

Hej Renée! Vem är du och vad gör du på dagarna?
– Hej! Jag är i grunden kulturvetare och vetenskapskommunikatör. På museet har jag den stora äran att ansvara för det publika programmet och tillfälliga utställningar, något jag genomför med hjälp av fantastiska kollegor. Något jag alltid tyckt om är att jobba med både humaniora och naturvetenskap, och det får jag möjlighet att göra på museet också.

Vad kommer ditt TED-talk handla om?
– Jag ska prata om hur museet hjälpt mig att återupptäcka min nyfikenhet på och kärlek för naturen. Och vad museer egentligen innehåller och är bra för. Det känns som ett väldigt aktuellt tema just nu.

Temat för dagen är ”Yesterday’s tomorrow” – hur har du arbetat kring detta uttryck?
– Museer har på något sätt tre ben, ett i dåtid, ett i nutid och ett i framtid. Och de är alltid dagsaktuella.

Vad kan besökarna förvänta sig av dagen?
– Åh, de kan förvänta sig spännande tal och många aha-upplevelser tror jag. Det är en rätt stor bredd på ämnena som tas upp på eventet, så det är oerhört spännande.

Om du vill lyssna till Renées och flera andra samtal hittar du mer information här: www.tedxgoteborg.com

Senast uppdaterad: 2023-10-19 14:50